Vloerkleedspecialist.nl werkt niet zonder Javascriptbronnen. Zet deze aan in uw browserinstellingen,

of neem contact met ons op: +31 (0)38 260 01 08.

Marcel Eenkhoorn Whatsapp
Mocht u vragen hebben schroom niet om te appen of te bellen!

Vakantie vieren? Nu 5% korting op alle kleden, ook buitenkleden! Kortingscode: PINKSTEREN

Open menu
Actie
betaal veilig met iDeal op vloerkleedspecialist.nl betaal veilig met bancontact op vloerkleedspecialist.nl

Historie tapijt

Genemuiden de "Tapijtstad bij uitstek"  

Hoe is Vloerkleed specialist ontstaan? 
Vloerkleed Specialist is afkomstig uit Genemuiden “de tapijtstad bij uitstek” en opgegroeid met alleen maar tapijt.  Vloerkleed Specialist is opgericht in 2010 door Marcel Eenkhoorn als een onderdeel van de Mobiele Interieurwinkel. Met name om ons te specialiseren in online verkoop van enkel maatwerk in natuurlijke vloerkleden. Wonen, leven en werken op natuurtapijt is dan ook onze slogan.
 

Sisal weef machine 1.jpg

Vloerkleed Specialist is landelijke een toonaangevende specialist in het vervaardigen van sisal karpetten op maat, zeegras vloerkleden, kokos tapijten, wollen tapijt, wollen vloerkleden, Cunera karpetten, Besouw vloerkleden, Hamat tapijten enz. Als team staan we dagelijks voor uw gereed om u te begeleiden (indien gewenst aan huis), stalen verzenden, tapijten te snijden en te orderen, afwerken van de vloerkleden en uiteindelijk de verzending & bezorging. 

Het ontstaan van de tapijtindustrie kent zijn oorsprong rond de 15/16e eeuw.
Genemuiden ligt aan het Zwartewater, die uiteindelijk uitmondde in de toenmalig Zuiderzee (Flevoland was er nog niet). Door het open water van de Zuiderzee groeiden er veel biezenvelden aan de rand van Genemuiden. Onze voorouders gingen vroeg op om de biezen te snijden/oogsten en te laten drogen, na dit proces werden de stegels gevlochten tot matten (Biezenmatten). Hele gezinnen en families waren hierbij betrokken.

Het is een doorgaand proces geweest tot aan de 2de wereldoorlog, want daarna kwamen de eerste grote machinale tuft machines die rollen vloerbedekking produceerden op 400cm breed. Natuurtapijt is daardoor een tijdlang ondergeschoven geweest, maar inmiddels terug van weg geweest. Sinds 2007 hebben wij Natuur Tapijt opgestart als zijnde een landelijke toonaangevende specialist in natuurtapijt en de stoffering hiervan. Maar de vraag naar natuurlijke vloerkleden op maat groeide maar door, waardoor we ons genoodzaakt zagen een gespecialiseerde webshop te laten bouwen zoals die nu is. 

Natap ons eigen merk!
Een vloerkleed geeft iedere ruimte de juiste sfeer en karakter. Natap is ons eigen merk ontwikkeld door de jaren heen als de beste geselecteerde kwaliteiten tapijt.

Natap staat voor bewust, duurzaam en ecologisch. Wij leveren onze vloerkleden zo efficiënt mogelijk, om verlies en afval tot een minimum te beperken. Dat is beter voor de klant en beter voor het milieu. Het is onze missie om bij te dragen aan een mooiere wereld, waar onze kinderen en hun kinderen en kleinkinderen nog lang plezier van hebben. ‘Puur natuur onder uw voeten’ betekent voor ons ook dat we goed zorgen voor die natuur, zodat we op een duurzame manier gebruik kunnen maken van de prachtige, ecologische materialen waarmee we onze tapijten en karpetten vervaardigen. Als u kiest voor een vloerkleed van Vloerkleed Specialist, haalt u letterlijk de natuur in huis; puur natuur onder uw voeten

Wij hopen u door deze info een klein inkijkje te geven in ons verleden.. Graag helpen wij u verder om het juiste vloerkleed op maat te vinden dat bij u past.   

Vloerkleed specialist | Spoelstraat 3-20 | 8281 JT Genemuiden | Nederland | T +31 (0)38 260 01 08 | info(at)vloerkleedspecialist(dot)nl
Websitebeheer door: G&A