Vloerkleedspecialist.nl werkt niet zonder Javascriptbronnen. Zet deze aan in uw browserinstellingen,

of neem contact met ons op: +31 (0)38 260 01 08.

Whatsapp
Open menu
Op maat gemaakt - Gratis thuisbezorgd - Binnen 10 tot 15 werkdagen in huis
betaal veilig met iDeal op vloerkleedspecialist.nl betaal veilig met bancontact op vloerkleedspecialist.nl

Historie tapijt

Genemuiden de "Tapijtstad bij uitstek"  

Hoe is Vloerkleed specialist ontstaan? 
Vloerkleed Specialist in opgericht in 2013 door Marcel Eenkhoorn als een onderdeel van de Mobiele Interieurwinkel. Met name om ons te specialiseren in online verkoop van enkel maatwerk in natuurlijke vloerkleden. Vloerkleed Specialist is een een toonaangevende specialist in het vervaardigen van sisal karpetten op maat, zeegras vloerkleden, kokos tapijten, weollen tapijt, wollen vloerkleden, Cunera karptten, Besouw vloerkleden, Hamat tapijten enz. Als team staan we dagelijks voor uw gereed om u te begeleiden (indien gewenst) , stalen verzenden, tapijten te snijden en te orderen, afwerken van de vloerkleden en uiteindelijk de verzending&bezorging. 

Sisal weef machine 1.jpg


Waar wordt mijn karpet gemaakt? 
Uw vloerkleed op maat wordt met zorg gemaakt in eigen atelier te Genemuiden, en dat door een team van specialisten! Uw bestelde karpet word binnen enkele ogenblijk verwerkt als order, hiervoor kennen wij een volautomatisch systeem. Het betreffende tapijt word besteld een orderbon gaat naar ons atelier en binnen 24 uur word het tapijt bezorgd bij ons atelier. Van daaruit wordr het tapijt gesneden, gebandeerd en uiteindelijk verzonden en of bezorgd. Dit geheel proces geschied meestal binnen 10-15 werkdagen (mits kwaliteit en of band niet voorradig is, maar dan krijgt u bericht).  

Het ontstaan van de tapijtindustrie kent zijn oorsprong rond de 15/16e eeuw.
Genemuiden ligt het het zwartewater, die uiteindelijk uitmonde in de toenmalig zuiderzee (Flevoland was er nog niet). Door het open water van de zuiderzee groeiden er veel biezenvelden aan de rand van Genemuiden. Onze voorouders gingen vroeg op om de biezen te snijden/oogsten en te laten drogen, na dit proces werden de stegels gevlochten tot matten (Biezenmatten). Hele gezinnen en families waren hierbij betrokken.

Het is een doorgaand proces geweest tot aan de 2de wereldoorlog, want daarna kwamen de eerste grote machinale tuftmachines die rollen vloerbedekking produceerden op 400cm breed. Natuurtapijt is daardoor een tijdlang ondergeschoven geweest, maar inmiddels terug van weg geweest. Sinds 2007 hebben wij Natuur Tapijt opgestart als zijnde een landelijke toonaangevende specialist in natuurtapijt en de stoffering hiervan. Maar de vraag naar natuurlijke vloerkleden op maat groeide maar door, waardoor we ons genoodzaakt zagen een gespecialiseerde webshop te laten bouwen zoals ie nu is. 

Wij hopen u door deze info een klein inkijkje te geven in onze verleden.. Graag helpen wij u verder om het juiste vloerkleed op maat te vinden dat bij uw past.   

Vloerkleed specialist | Spoelstraat 3-20 | 8281 JT Genemuiden | Nederland | T +31 (0)38 260 01 08 | info(at)vloerkleedspecialist(dot)nl
ontwerp en realisatie the webhouse