Marcel Eenkhoorn Whatsapp
Mocht u vragen hebben schroom niet om te appen of te bellen!
Open menu
betaal veilig met iDeal op vloerkleedspecialist.nl betaal veilig met bancontact op vloerkleedspecialist.nl

Onderhoud sisal vloerkleed

Na lang zoeken en veel verschillende stalen naast elkaar te leggen, ben je er eindelijk uit. Je hebt gekozen voor een prachtig en tijdloos sisal vloerkleed dat perfect in je interieur past. Een sisal vloerkleed is een vloerkleed dat 100% natuurlijk is. Dit wil zeggen dat het vloerkleed volledig gemaakt is van de sisal vezel afkomstig uit de Agave plant. Doordat het vloerkleed volledig natuurlijk is, moet je het vloerkleed goed onderhouden zodat het zijn natuurlijke glans blijft behouden. Hieronder wat tips die je vertellen over hoe je een sisal vloerkleed het best onderhoudt.

1. Stofzuig regelmatig

Een sisal vloerkleed is van nature een hard en duurzaam, natuurlijk matriaal. Hierdoor blijven vuil- en etensresten op het oppervlak liggen. In tegenstelling tot een wollen vloerkleed heeft een vloerkleed van sisal geen kans op pluizen en moet het dus minder frequent gestofzuigd worden. Toch is het belangrijk om vuil direct op te op te ruimen zodat de vezels gaaf blijven.

2. Vermijd water en vloeistoffen

Doordat een sisal vloerkleed een 100% natuurlijke stof is, is het niet even waterbestendig als wol. Indien het vloerkleed in contact komt met vloeistof, is het mogelijk dat er vlekken achter blijven. Snel reageren is de boodschap!
Een goed onderhouden vloerkleed gaat 10 jaar mee. Toch kan het zijn dat doorheen de jaren er lichte afdrukken of verkleuringen te merken zijn doordat sommige plekken op het vloerkleed constant blootgesteld wordt aan de zon.

3. Draai het vloerkleed 180 graden
Om te voorkomen dat er na 10 jaar afdrukken te zien zijn, adviseren we om het vloerkleed na een paar jaar met 180 graden te draaien. Op deze manier blijft het vloerkleed langs alle kanten mooi en effen.

Het is altijd aangeraden om bij het aankopen van een vloerkleed niet te besparen op kwaliteit. Van een vloerkleed van 100% sisal zal je vaak dubbel zo lang genot hebben. Kies ook voor de extra optie impregneren, wij garanderen een sisal vloerkleed van top kwaliteit.

Vloerkleed specialist | Spoelstraat 3-20 | 8281 JT Genemuiden | Nederland | T +31 (0)38 260 01 08 | info(at)vloerkleedspecialist(dot)nl
Websitebeheer door: G&A